Wat is de energie-score van uw woning?

Wat is de energie-score van uw woning?

Waarom een energiescan?

De scan geeft een beeld van het energieverbruik van uw woning in combinatie met de aanwezige isolatie. Aan de hand van dat beeld, kunnen we bekijken hoe we uw energieverbruik kunnen verlagen en of we alternatieve energiebronnen kunnen inschakelen. U krijgt van mij een overzichtelijk energie-adviesrapport.

Bouwkundige inspectie:

Om te bepalen of uw woning naar wens geïsoleerd is, hebben we zoveel mogelijk gegevens nodig (indien beschikbaar): o.a. het bouwjaar, de bouwtekeningen en het energieverbruik van uw woning.

Daarnaast inspecteer ik uw woning. Ik controleer de gegevens van de bouwtekening (zijn er veranderingen aangebracht), de isolatiewaarden van het glas, de isolatie van het dak, etc. etc. en bekijk ik de algemene staat van onderhoud.

Extra: infrarood opname (thermal scan).

Er is tevens een mogelijkheid om met een infraroodcamera opnames van uw woning vanaf de buitenkant te maken. Hiermee kan ik bepalen op welke (onverwachte) plaatsen de warmte uw woning verlaat. Omdat deze opname niet in alle gevallen noodzakelijk is, is dit geen onderdeel van de standaard energiescan (ter info: lees meer over de infraroodcamera).