Het energie-adviesrapport maakt besparingen zichtbaar

Het energie-adviesrapport maakt besparingen zichtbaar

Waarom een Energie-adviesrapport?

Het Energie-adviesrapport laat zien welke stappen u moet maken om energie te gaan besparen en eventueel daarna over te kunnen schakelen naar alternatieve energiebronnen. Om het energie-adviesrapport op te stellen, wordt eerst een energiescan van uw woning uitgevoerd.

Op basis van de energiescan van uw woning kunnen we een aantal vragen beantwoorden:

  • Wat is noodzakelijk qua isolatie van muren, vloeren, glas en dak?
  • Welke mogelijkheden zijn er om zelf energie op te wekken (zonnepanelen, zonneboiler en/of andere bronnen).
  • Doorrekening kosten en baten

Waarom is dit noodzakelijk?

Om gebruik te kunnen maken van alternatieve energiebronnen (zoals zonnepanelen of een warmtepomp) worden andere eisen gesteld aan de isolatie van uw woning. De traditionele CV-installatie maakt uw woning snel en comfortabel warm. Andere hulpbronnen doen daar vaak veel langer over. Het is daarom belangrijk de aanwezige warmte zo goed mogelijk vast te houden. Het kost anders teveel tijd om de woonruimte op temperatuur te krijgen, of het kost teveel geld of het is zelfs onmogelijk.

Realistisch advies:

iedere woning is anders. U wilt weten wat er mogelijk is qua energiebesparing, maar dat kunnen we pas bepalen als we weten wat de bouwkundige kwaliteit van uw woning is. Het geven van advies voor uw woonsituatie is dus maatwerk en daarom is het maken van de energiescan van uw woning onmisbaar.

Verschillende oplossingen moeten elkaar aanvullen (en elkaar niet in de weg te staan). Kostbare oplossingen moeten voldoende rendement opleveren. Kortom: het advies moet realistisch zijn voor uw situatie en voldoende rendement opleveren.